
Eplekake i langpanne
Oppskrift på saftig og enkel hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 20 gode biter eplekake.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- 2
Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
- 3
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.
- 4
Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
- 5
Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
- 6
Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.
Tips
Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.
- 7
Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
Tips
Server gjerne eplekaken med pisket krem.