Skip to main content

Eplekake i langpanne

Enkel
45min

Oppskrift på saftig og enkel hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 20 gode biter eplekake.

3.7
(1046)
Next ImageEplekake i langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

8 stk
syrlige eple
4 stk
egg
300 g
sukker
300 g
hvetemel
2 ts
bakepulver
3 ts
malt kanel

Til servering

3 dl

Fremgangsmåte

  1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.

  3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.

  4. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

  5. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.

  6. Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

    Tips

    Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.

  7. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.

    Tips

    Server gjerne eplekaken med pisket krem.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter