Saftige og halvgrove muffins med Kefir
Enkel•45 min20 min
Ingredienser
Antall stykker
-
75 gsoltørkede tomater
-
3 dl
-
4 stkegg
-
½ dlsoyaolje
-
150 ghvetemel
-
150 ggrovbakstmel
-
2 tsbakepulver
-
½ tssalt
-
30 gvårløk
-
120 g
-
25 gpinjekjerner
Slik gjør du det
-
1
Start med å bløtlegge soltørkede tomater. Dette gjør du ved å koke opp vann og helle over tomatene. La dem trekke i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage resten av røren.
-
2
Sett ovnen på 200 °C. Finn frem et muffinsbrett og sett i papirformer. Bruker du ikke muffinsbrett må du fordele røren over fler former enn 12.
-
3
Rør sammen kefir, egg og soyaolje for hånd med en ballongvisp. Bland hvetemel, grovbakst, bakepulver og salt sammen før du har det i kefir- og eggeblandingen.
-
4
Klem vannet ut av tomatene. Kutt tomater og vårløk i mindre biter før du rører det inn i blandingen sammen med pinjekjernene.
-
5
Fordel røren i muffinsformene ved hjelp av to skjeer. Strø eventuelt over ekstra pinjekjerner tilslutt.
-
6
Stek i ca. 20 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.