Saftige og halvgrove muffins med Kefir

Saftige og halvgrove muffins med Kefir

0
23
Enkel45 min
Bake- og matbloggeren BorrowMyEyes deler sin smakfulle muffinsoppskrift. Halvparten av melet er grovbakst, muffinsene metter derfor godt og gir bra med energi – perfekt som niste på en deilig tur.

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

 1. 1

  Start med å bløtlegge soltørkede tomater. Dette gjør du ved å koke opp vann og helle over tomatene. La dem trekke i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage resten av røren.

 2. 2

  Sett ovnen på 200 °C. Finn frem et muffinsbrett og sett i papirformer. Bruker du ikke muffinsbrett må du fordele røren over fler former enn 12.

 3. 3

  Rør sammen kefir, egg og soyaolje for hånd med en ballongvisp. Bland hvetemel, grovbakst, bakepulver og salt sammen før du har det i kefir- og eggeblandingen.

 4. 4

  Klem vannet ut av tomatene. Kutt tomater og vårløk i mindre biter før du rører det inn i blandingen sammen med pinjekjernene.

 5. 5

  Fordel røren i muffinsformene ved hjelp av to skjeer. Strø eventuelt over ekstra pinjekjerner tilslutt.

 6. 6

  Stek i ca. 20 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.

Tips

Oppskriften tillater en uendelig variasjon av fyll. Gjør muffinsene personlige ved å velge det fyllet du selv liker best. I denne oppskriften har BorrowMyEyes valgt å gå for soltørkede tomater, ost, vårløk og pinjekjerner.

Del denne oppskriften: