Saftige og halvgrove muffins med Kefir
Bake- og matbloggeren BorrowMyEyes deler sin smakfulle muffinsoppskrift. Halvparten av melet er grovbakst, muffinsene metter derfor godt og gir bra med energi – perfekt som niste på en deilig tur.
Enkel•45 min•12 personer
Ingredienser
- 75 g soltørket tomat
- 3 dl TINE® Kefir Økologisk
- 4 stykk egg
- 0.5 dl soyaolje
- 150 g hvetemel
- 150 g grovbakstmel
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 30 g vårløk
- 120 g TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
- 25 g pinjekjerner
Slik gjør du
1
Start med å bløtlegge soltørkede tomater. Dette gjør du ved å koke opp vann og helle over tomatene. La dem trekke i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage resten av røren.
2
Sett ovnen på 200 °C. Finn frem et muffinsbrett og sett i papirformer. Bruker du ikke muffinsbrett må du fordele røren over fler former enn 12.
3
Rør sammen kefir, egg og soyaolje for hånd med en ballongvisp. Bland hvetemel, grovbakst, bakepulver og salt sammen før du har det i kefir- og eggeblandingen.
4
Klem vannet ut av tomatene. Kutt tomater og vårløk i mindre biter før du rører det inn i blandingen sammen med pinjekjernene.
5
Fordel røren i muffinsformene ved hjelp av to skjeer. Strø eventuelt over ekstra pinjekjerner tilslutt.
6
Stek i ca. 20 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.
TipsOppskriften tillater en uendelig variasjon av fyll. Gjør muffinsene personlige ved å velge det fyllet du selv liker best. I denne oppskriften har BorrowMyEyes valgt å gå for soltørkede tomater, ost, vårløk og pinjekjerner.