Søte kyllingmuffins

(82)
  • Utførelse

    Enkel

Muffins eller cupcakes er en favoritt hos både store og små. Disse smakfulle påskekyllingene gjør seg ekstra godt på kakebordet. Gult er kult!

Antall stykker

Ingredienser

2 stkegg
1 ½ dlsukker
2 dlTINE Yoghurt Naturell
4 dlhvetemel
1 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
100 gTINE Meierismør

Kremostglasur

180 gTINE Meierismør
3 dlmelis
2 tsvaniljesukker
200 gTINE Kremgo’® Naturell
4 dråpergul konditorfarge

Pynt

3 dlkokosmasse
4 dråpergul konditorfarge (cirka)
1 posenon stop sjokolade
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, yoghurt og smeltet smør. Fordel røren i muffinsformer, gjerne plassert i en muffinspanne.

      Tips:

      Du kan fylle muffinsene med vaniljekrem om ønskelig. Fyll muffinsformen halvveis, legg en teskje vaniljekrem og dekk med muffinsrøre.

    3. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
    4. Pisk romtemperert smør med melis, vaniljesukker, kremost og konditorfarge til en luftig glasur. Spre et jevnt lag på hver muffins.
    5. Ha kokosmassen i en plastpose med konditorfarge. Bland godt ved å riste og gni fargen inn i kokosen. Ha over i en dyp tallerken og dypp muffins med glasuren ned i kokosmassen.
    6. Lag nebb og øyne med nonstop.

Tips:

Muffins kan pyntes på mange måter. Bytt gjerne ut gul konditorfarge med andre påskepasteller. Du kan også supplere kyllingsmuffinsene med andre som er pyntet med små påskeegg.

Kommentarer

  Legg til kommentar