Søte kyllingmuffins

Søte kyllingmuffins

12
  • Enkel
  • 45 min
  • 15 min
Muffins eller cupcakes er en favoritt hos både store og små. Disse smakfulle påskekyllingene gjør seg ekstra godt på kakebordet. Gult er kult!

Ingredienser

2 stk egg
1 ½ dl sukker
2 dl TINE Yoghurt Naturell
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør

Kremostglasur

180 g TINE Meierismør
3 dl melis
2 ts vaniljesukker
200 g TINE Kremgo® Naturell
4 dråper gul konditorfarge

Pynt

3 dl kokosmasse
4 dråper gul konditorfarge (cirka)
1 pose non stop sjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, yoghurt og smeltet smør. Fordel røren i muffinsformer, gjerne plassert i en muffinspanne.
      Tips

      Du kan fylle muffinsene med vaniljekrem om ønskelig. Fyll muffinsformen halvveis, legg en teskje vaniljekrem og dekk med muffinsrøre.

    3. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
    4. Pisk romtemperert smør med melis, vaniljesukker, kremost og konditorfarge til en luftig glasur. Spre et jevnt lag på hver muffins.
    5. Ha kokosmassen i en plastpose med konditorfarge. Bland godt ved å riste og gni fargen inn i kokosen. Ha over i en dyp tallerken og dypp muffins med glasuren ned i kokosmassen.
    6. Lag nebb og øyne med nonstop.
Tips

Muffins kan pyntes på mange måter. Bytt gjerne ut gul konditorfarge med andre påskepasteller. Du kan også supplere kyllingsmuffinsene med andre som er pyntet med små påskeegg.

Kommentarer

  • Ida

    7 måneder siden
    Hei. Kan disse fryses, uten krem altså?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Ida,

      Disse kan fint fryses uten krem :) God påske!

       (0)

      • Ida

        7 måneder siden
        Så flott. Takk skal du ha. God påske.

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat