Oppskrift på søte kyllingmuffins
2

Søte kyllingmuffins

(82)
  • Utførelse

    Enkel

Muffins eller cupcakes er en favoritt hos både store og små. Disse smakfulle påskekyllingene gjør seg ekstra godt på kakebordet. Gult er kult!

Ingredienskalkulator

Antall stykker

Ingredienser

2 stkegg
1 ½ dlsukker
2 dlTINE Yoghurt Naturell
4 dlhvetemel
1 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
100 gTINE Meierismør

Kremostglasur

180 gTINE Meierismør
3 dlmelis
2 tsvaniljesukker
200 gTINE Kremgo’® Naturell
4 dråpergul konditorfarge

Pynt

3 dlkokosmasse
4 dråpergul konditorfarge (cirka)
1 posenon stop sjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, yoghurt og smeltet smør. Fordel røren i muffinsformer, gjerne plassert i en muffinspanne.

      Tips:

      Du kan fylle muffinsene med vaniljekrem om ønskelig. Fyll muffinsformen halvveis, legg en teskje vaniljekrem og dekk med muffinsrøre.

    3. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
    4. Pisk romtemperert smør med melis, vaniljesukker, kremost og konditorfarge til en luftig glasur. Spre et jevnt lag på hver muffins.
    5. Ha kokosmassen i en plastpose med konditorfarge. Bland godt ved å riste og gni fargen inn i kokosen. Ha over i en dyp tallerken og dypp muffins med glasuren ned i kokosmassen.
    6. Lag nebb og øyne med nonstop.

Tips:

Muffins kan pyntes på mange måter. Bytt gjerne ut gul konditorfarge med andre påskepasteller. Du kan også supplere kyllingsmuffinsene med andre som er pyntet med små påskeegg.

Kommentarer