Muffins til jul

Muffins til jul

0
17
Enkel45 min
Saftige kryddermuffins som smaker jul. Julemuffins er morsomt å pynte sammen, ta med på julebord eller servere ved siden av de 7 slagene til kaffen.

Ingredienser

Antall stykker

Muffins

Kremostopping

Slik gjør du det

Muffins

 1. 1

  Forvarm ovnen til 180 °C, over og undervarme, og ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall. Ved å bruke en metallform får du høye og flotte muffins.

 2. 2

  Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Bruk en kjøkkenmaskin eller en håndmikser.

 3. 3

  Pisk inn ett egg av gangen.

 4. 4

  Bland hvetemel, bakepulver, kardemomme, kanel, ingefær og nellik i en annen bolle. Vend melblandingen inn i smørkremen vekselvis med melken. Bruk en slikkepott. Rør så lite du kan, for mye røring av deigen i denne fasen kan gjøre muffinsene seige.

 5. 5

  Fyll muffinsformene ¾ fulle og stek de i ca. 15 minutter. Test med en stekepinne etter 15 minutter. Hvis det sitter røre på pinnen kan du steke de i 5 minutter til. Avkjøl muffinsene i 10 minutter i formen før du løfter de forsiktig over på en rist. Avkjøl helt før du pynter med krem.

Kremostopping

 1. 6

  Pisk smør og melis til en lys og luftig krem. Pisk inn kremost, vaniljesukker og kremfløte. Pisk inn litt grønn eller turkis gelefarge mot slutten av piskingen om du ønsker en lys grønn krem.

  Tips

  Styrken på konditorfargen varierer veldig fra et merke til et annet, så begynn med en dråpe eller to, og tilsett litt og litt frem til du har ønsket farge.

 2. 7

  Ha kremen over i en sprøytepose med en fintagget tipp/tyll. Ha muffinsene over på et fat og sprøyt krans-mønster på toppen. Du kan lage en enkel sirkel rundt kanten av muffinsen og la litt i midten av muffinsen være ute krem, eller sprøyte små bølger langs kanten. Dryss på ønsket kakestrøssel. Server med det samme eller sett kaldt frem til servering.

  Tips

  Du finner mange morsomme strøssel på velassorterte matbutikker eller på nettbutikker med bakeutstyr. Du kan også blande sammen 2-3 strøssel hvis du er ute etter en egen fargekombinasjon.

Del denne oppskriften: