placeholder image
0

Frank Frosks froskemuffins

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Disse festlige muffinsene lager du raskt og enkelt. Både voksne og barn blir i godt humør av både smaken og utseende.

Antall stykker

Ingredienser

150 gTINE Meierismør
5 dlsukker
4 stkegg
2 stkappelsiner
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
8 dlhvetemel
2 tsbakepulver
2 tsvaniljesukker

Grønn glasur

200 gTINE Meierismør
500 gmelis
250 gTINE Kremgo’® Naturell
¼ tsgrønn konditorfarge

Pynt

20 stkmini-marshmallows
1 pakkelakrislisser

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Visp inn egg, et av gangen, til godt blandet.
    2. Skjær skallet av appelsinen og skjær ut fileter mellom hinnene. Sørg for å gjøre dette over en bolle så saften fanges opp. Klem ut resten av saften. Finhakk filetene, vend sammen med saften og rør inn i røren.
    3. Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør til akkurat blandet. Fordel røren i store muffinsformer. De skal være 2/3 fulle. Stek i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
    4. Pisk romtemperert smør og melis til hvitt og luftig med en elektrisk mikser. Pisk inn romtemperet kremost og litt grønn konditorfarge og pisk til en jevn glasur.

      Tips:

      Du kan lage glasuren så grønn du bare vil ved å øke mengden med konditorfarge. Mengden kommer an på hva slags farge du bruker, men begynn litt forsiktig med et par dråper og øk heller etter hvert.

    5. Smør glasur utover muffinsene eller bruk en sprøytepose. Lag øyne av mini-marshmallows og små lakrissnørebiter. Lag munn med lakrissnøre og server.

Tips:

Har du glasur til overs kan du fryse den og tine den opp ved neste anledning.

Kommentarer