Urtefylte snurrer

Urtefylte snurrer

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 80 min
Nybakte snurrer fylt med friske urter og Norvegia er et helt måltid i seg selv og passer bra å ha med seg ut på tur. Disse bollene passer også veldig godt å servere til salater og supper og er flotte å ha i matpakka!

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
50 g gjær (á 1 pk)
2 ts salt
15 dl hvetemel

Fyll

50 g TINE Meierismør (mykt)
½ dl friske krydderurt (rosmarin, kjørvel, timian og/eller oregano)
½ dl persille (finhakket)
100 g Norvegia® Økologisk eller annen god Norvegia, revet

Til pensling

1 stk egg
½ stk havsalt

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken. Rør til gjæren løser seg opp.
    2. Tillsett salt og det meste av melet. Arbeid deigen kraftig til den kjennes smidig. Hev på lunt sted under plast i ca. 30 min.
    3. Arbeid deigen på melet bakebord og del den i 2 deler. Kjevle hver del til et rektangel, ca. 1/2 cm tykk.
    4. Sett stekeovnen på 250 °C.
    5. Bland smør, urtekrydder og persille. Smør urtesmøret over deigen og riv over Norvegia. Rull sammen og skjær hver del i ca 15 biter. Legg dem på en plate med bakepapir. Hev under plast ca. 20 min.
    6. Pensle med sammenvispet egg og strø over havsalt. Stek urtesnurrene midt i ovnen i 8 – 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Skjær gjerne biter av skinke eller salami og bland i disse gode snurrene. Det smaker også kjempegodt!

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat