Urtefylte snurrer
Enkel•80 min min
Nybakte snurrer fylt med friske urter og Norvegia er et helt måltid i seg selv og passer bra å ha med seg ut på tur. Disse bollene passer også veldig godt å servere til salater og supper og er flotte å ha i matpakka!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
125 g
-
5 dl
-
50 ggjær (á 1 pk)
-
2 tssalt
-
15 dlhvetemel
Fyll
-
50 gTINE® Meierismør (mykt)
-
½ dlfriske krydderurt (rosmarin, kjørvel, timian og/eller oregano)
-
½ dlpersille (finhakket)
-
100 gNorvegia® Økologisk eller annen god Norvegia, revet
Til pensling
-
1 stkegg
-
½ stkhavsalt
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken. Rør til gjæren løser seg opp.
-
2
Tillsett salt og det meste av melet. Arbeid deigen kraftig til den kjennes smidig. Hev på lunt sted under plast i ca. 30 min.
-
3
Arbeid deigen på melet bakebord og del den i 2 deler. Kjevle hver del til et rektangel, ca. 1/2 cm tykk.
-
4
Sett stekeovnen på 250 °C.
-
5
Bland smør, urtekrydder og persille. Smør urtesmøret over deigen og riv over Norvegia. Rull sammen og skjær hver del i ca 15 biter. Legg dem på en plate med bakepapir. Hev under plast ca. 20 min.
-
6
Pensle med sammenvispet egg og strø over havsalt. Stek urtesnurrene midt i ovnen i 8 – 10 minutter. Avkjøl på rist.