Urtefylte snurrer

Urtefylte snurrer

0
17
Enkel80 min
Nybakte snurrer fylt med friske urter og Norvegia er et helt måltid i seg selv og passer bra å ha med seg ut på tur. Disse bollene passer også veldig godt å servere til salater og supper og er flotte å ha i matpakka!

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll

  • 50 g
  • ½ dl
    friske krydderurt (rosmarin, kjørvel, timian og/eller oregano)
  • ½ dl
    persille (finhakket)
  • 100 g
    Norvegia® Økologisk eller annen god Norvegia, revet

Til pensling

  • 1 stk
    egg
  • ½ stk
    havsalt

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken. Rør til gjæren løser seg opp.

  2. 2

    Tillsett salt og det meste av melet. Arbeid deigen kraftig til den kjennes smidig. Hev på lunt sted under plast i ca. 30 min.

  3. 3

    Arbeid deigen på melet bakebord og del den i 2 deler. Kjevle hver del til et rektangel, ca. 1/2 cm tykk.

  4. 4

    Sett stekeovnen på 250 °C.

  5. 5

    Bland smør, urtekrydder og persille. Smør urtesmøret over deigen og riv over Norvegia. Rull sammen og skjær hver del i ca 15 biter. Legg dem på en plate med bakepapir. Hev under plast ca. 20 min.

  6. 6

    Pensle med sammenvispet egg og strø over havsalt. Stek urtesnurrene midt i ovnen i 8 – 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Skjær gjerne biter av skinke eller salami og bland i disse gode snurrene. Det smaker også kjempegodt!

Del denne oppskriften: