Urtefylte snurrer
Nybakte snurrer fylt med friske urter og Norvegia er et helt måltid i seg selv og passer bra å ha med seg ut på tur. Disse bollene passer også veldig godt å servere til salater og supper og er flotte å ha i matpakka!
Enkel•1 t 20 min•30 personer
Ingredienser
- 125 g TINE® Meierismør
- 5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 50 g gjær, (á 1 pk)
- 2 ts salt
- 15 dl hvetemel
Fyll
- 50 g TINE® Meierismør, (mykt)
- 0.5 dl friske krydderurt, (rosmarin, kjørvel, timian og/eller oregano)
- 0.5 dl persille, (finhakket)
- 100 g NORVEGIA® økologisk, eller annen god Norvegia, revet
Til pensling
- 1 stykk egg
- 0.5 stykk havsalt
Slik gjør du
1
Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken. Rør til gjæren løser seg opp.
2
Tillsett salt og det meste av melet. Arbeid deigen kraftig til den kjennes smidig. Hev på lunt sted under plast i ca. 30 min.
3
Arbeid deigen på melet bakebord og del den i 2 deler. Kjevle hver del til et rektangel, ca. 1/2 cm tykk.
4
Sett stekeovnen på 250 °C.
5
Bland smør, urtekrydder og persille. Smør urtesmøret over deigen og riv over Norvegia. Rull sammen og skjær hver del i ca 15 biter. Legg dem på en plate med bakepapir. Hev under plast ca. 20 min.
6
Pensle med sammenvispet egg og strø over havsalt. Stek urtesnurrene midt i ovnen i 8 – 10 minutter. Avkjøl på rist.
TipsSkjær gjerne biter av skinke eller salami og bland i disse gode snurrene. Det smaker også kjempegodt!