Sprø rugbrød med karve

Sprø rugbrød med karve

1
7
Enkel80 min
Tynne, sprø kjeks er ekstra godt i kombinasjon med myke oster innenfor kategoriene hvitmugg, kittmodnet og chevre. Både konsistens og smak komplimenterer hverandre, så dette er et godt valg til for eksempel brie, camembert og epoisses. Karve er også en ekstra god match med chevre og andre oster laget på geitemelk.

Ingredienser

Antall stykker

  • 25 g
    gjær
  • 3 ½ dl
    vann
  • ½ dl
    linfrø
  • ½ dl
    sesamfrø
  • ½ dl
    solsikkekjerner
  • ½ dl
    quinoa
  • 1 ss
    hel karve
  • 2 dl
    rugmel
  • 5 dl
    speltmel
  • ½ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Løs opp gjær i vann. Tilsett karve og la stå i 15 minutter. Tilsett frø, karve, mel og salt og elt i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 6-7 minutter.

  2. 2

    Dekk til deigen og la heve på kjøkkenbenken i 45 minutter. Sett ovnen på 250 °C.

  3. 3

    Form små baller og dryss på godt med mel. Kjevle tynt på et godt melet bord og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Du får plass til ca. 4 av gangen.

  4. 4

    Stek i ca. 5 minutter eller til sprø og gylne. Snu de gjerne under steketiden. Avkjøl på rist.

Del denne oppskriften: