Skip to main content

Sprø rugbrød med karve

Enkel
1t 20min

Tynne, sprø kjeks er ekstra godt i kombinasjon med myke oster innenfor kategoriene hvitmugg, kittmodnet og chevre. Både konsistens og smak komplimenterer hverandre, så dette er et godt valg til for eksempel brie, camembert og epoisses. Karve er også en ekstra god match med chevre og andre oster laget på geitemelk.

3.5
(10)
Next ImageSprø rugbrød med karve

Ingredienser

Antall porsjoner

20

Ingredienser

25 g
gjær
3.5 dl
vann
0.5 dl
linfrø
0.5 dl
sesamfrø
0.5 dl
solsikkekjerner
0.5 dl
quinoa
1 ss
hel karve
2 dl
rugmel
5 dl
speltmel
0.5 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Løs opp gjær i vann. Tilsett karve og la stå i 15 minutter. Tilsett frø, karve, mel og salt og elt i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 6-7 minutter.

  2. Dekk til deigen og la heve på kjøkkenbenken i 45 minutter. Sett ovnen på 250 °C.

  3. Form små baller og dryss på godt med mel. Kjevle tynt på et godt melet bord og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Du får plass til ca. 4 av gangen.

  4. Stek i ca. 5 minutter eller til sprø og gylne. Snu de gjerne under steketiden. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Flere fristende oppskrifter