Skip to main content

Salte kjeks med urter

Enkel
30min

Salte kjeks er en god match med milde oster da saltet er med på å fremheve den milde smaken. Urter som rosmarin, timian og oregano er også et godt kompliment til de mildeste ostene. Server disse til forskjellige kremoster eller milde fastoster som Jarlsberg® og gruyère.

4.0
(84)
Next ImageSalte kjeks med urter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
sammalt hvete, fin
2 dl
hvetemel
0.5 ts
bakepulver
0.5 ts
salt
2 ss
hakket frisk rosmarin
1 stk
egg
0.25 ts
flak salt
0.25 ts
kvernet pepper
0.5 bunt
ekstra rosmarin

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader. Kjør mel, bakepulver, salt og rosmarin i en kjøkkenmaskin med smøret i biter til smuldret. Tilsett egg og melk og kjør til en smidig deig.

  2. La deigen gjerne ligge litt i kjøleskapet før den kjevles tynt på et melet bord. Dryss over flaksalt, grovkvernet pepper og hakkede urter og kjevle ned i deigen.

  3. Stikk ut små rundinger med et glass og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Prikk alle kjeksene godt med en gaffel så de ikke blåser seg opp under stekingen. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til sprø og gylne.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter