Salte kjeks med urter

Salte kjeks med urter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
  • 10 min
Salte kjeks er en god match med milde oster da saltet er med på å fremheve den milde smaken. Urter som rosmarin, timian og oregano er også et godt kompliment til de mildeste ostene. Server disse til forskjellige kremoster eller milde fastoster som Jarlsberg® og gruyère.

Antall stykker

Ingredienser

2 dl sammalt hvete, fin
2 dl hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts salt
2 ss hakket frisk rosmarin
3 ss TINE Meierismør
1 stk egg
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ ts flak salt
¼ ts kvernet pepper
½ bunt ekstra rosmarin

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 grader. Kjør mel, bakepulver, salt og rosmarin i en kjøkkenmaskin med smøret i biter til smuldret. Tilsett egg og melk og kjør til en smidig deig.
    2. La deigen gjerne ligge litt i kjøleskapet før den kjevles tynt på et melet bord. Dryss over flaksalt, grovkvernet pepper og hakkede urter og kjevle ned i deigen.
    3. Stikk ut små rundinger med et glass og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Prikk alle kjeksene godt med en gaffel så de ikke blåser seg opp under stekingen. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til sprø og gylne.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat