Herlig påskebrød

Herlig påskebrød

Kommentarer 4
  • Middels
  • 120 min
  • 15 min
Det er påske og du har endelig fått litt mer tid mellom hendene. Da passer det fint å kunne lage noe ekstra godt til den hyggelige påskefrokosten. I denne oppskriften lager vi runde, saftige og gode påskebrød formet som fuglereir. Ved å bake inn hele egg i midten, får en søt "påskelook". Denne oppskriften gir 6 individuelle store rundstykker.

Antall stykker

Ingredienser

Saftige påskebrød

50 g gjær
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ts salt
2 ts sukker
10 dl hvetemel (ca.)
3 dl sammalt hvete, grov

I midten av brødet

12 dråper konditorfarge (kan droppes)
6 stk egg (kan droppes)

Pensling

1 ss egg , sammenpisket
3 ss valmuefrø (ca.)

Slik gjør du det

    1. Varm melken til 37°C (fingervarmt). Smuldre gjær i den fingervarme melken og rør til all gjæren er løst opp.
    2. Tilsett sukker, salt, grovt mel og elt inn nok, og litt og litt av hvetemelet til du får en smidig deig som slipper bakebollen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til denne jobben. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca. 45 minutter.
    3. Dypp eggene i en bolle med vann tilsatt konditorfarge.
      Tips!

      Her har vi brukt 10 - 12 dråper, men det er opp til deg hvor sterk farge du ønsker på dine egg.

    4. Ta deigen opp på bakebordet og kna den godt. Trill ut til 6 lengder og lag en rund knute til hvert av rundstykkene. Legg et ukokt egg i midten av hver knute. Plasser brødene på en stekeplate dekket med bakepapir. La brødet heve i ca. 20 minutter.
    5. Mens brødene hever, setter du på stekeovnen på 250 °C.
    6. Før steking, pensler du brødene med sammenpisket egg og strø over valmuefrø. Sett brødet på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 200°C. Stek brødet i 15 - 20 minutter til det har gyllen skorpe og du hører en hul lyd ved å banke på det. Avkjøl på rist!
Tips!

Du kan også lage 2 større brød. Da må du kanskje steke de noen minutter lengre. Hvis du ønsker litt grovere påskebrød, kan du erstatte litt mer av hvetemel-mengden med sammalt hvete grov.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Oda

    9 måneder siden
    Skal vi ta egget i før eller etterpå??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Oda,

      Så hyggelig at du vil prøve deg på de herlige påskebrødene våre :) De ukokte eggene skal legges i før steking. Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Katrine

    2 år siden
    Hvordan lager du hver knute? Er det deig i bunnen i midten, eller har du bare "flettet"(med to emner) i en sirkel?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Katrine, ''Fuglereirene'' er bare flettet sammen av 2 emner, så det er ikke noen bunn i midten. Lykke til og god bakst :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat