Herlig påskebrød
Middels•120 min15 min
Ingredienser
Antall stykker
Saftige påskebrød
-
50 ggjær
-
6 dl
-
2 tssalt
-
2 tssukker
-
10 dlhvetemel (ca.)
-
3 dlsammalt hvete, grov
I midten av brødet
-
12 dråperkonditorfarge (kan droppes)
-
6 stkrå egg (kan droppes)
Pensling
-
1 ssegg , sammenpisket
-
3 ssvalmuefrø (ca.)
Slik gjør du det
-
1
Varm melken til 37°C (fingervarmt). Smuldre gjær i den fingervarme melken og rør til all gjæren er løst opp.
-
2
Tilsett sukker, salt, grovt mel og elt inn nok, og litt og litt av hvetemelet til du får en smidig deig som slipper bakebollen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til denne jobben. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca. 45 minutter.
-
3
Dypp eggene i en bolle med vann tilsatt konditorfarge.
Tips
Her har vi brukt 10 - 12 dråper, men det er opp til deg hvor sterk farge du ønsker på dine egg.
-
4
Ta deigen opp på bakebordet og kna den godt. Trill ut til 6 lengder og lag en rund knute til hvert av rundstykkene. Legg et ukokt egg i midten av hver knute. Plasser brødene på en stekeplate dekket med bakepapir. La brødet heve i ca. 20 minutter.
-
5
Mens brødene hever, setter du på stekeovnen på 250 °C.
-
6
Før steking, pensler du brødene med sammenpisket egg og strø over valmuefrø. Sett brødet på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 200°C. Stek brødet i 15 - 20 minutter til det har gyllen skorpe og du hører en hul lyd ved å banke på det. Avkjøl på rist!