Herlig påskebrød

Herlig påskebrød

13
66
Middels120 min
Det er påske og du har endelig fått litt mer tid mellom hendene. Da passer det fint å kunne lage noe ekstra godt til den hyggelige påskefrokosten. I denne oppskriften lager vi runde, saftige og gode påskebrød formet som fuglereir. Ved å bake inn hele egg i midten, får en søt "påskelook". Denne oppskriften gir 6 individuelle store rundstykker.

Ingredienser

Antall stykker

Saftige påskebrød

I midten av brødet

 • 12 dråper
  konditorfarge (kan droppes)
 • 6 stk
  egg (kan droppes)

Pensling

 • 1 ss
  egg , sammenpisket
 • 3 ss
  valmuefrø (ca.)

Slik gjør du det

 1. 1

  Varm melken til 37°C (fingervarmt). Smuldre gjær i den fingervarme melken og rør til all gjæren er løst opp.

 2. 2

  Tilsett sukker, salt, grovt mel og elt inn nok, og litt og litt av hvetemelet til du får en smidig deig som slipper bakebollen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til denne jobben. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca. 45 minutter.

 3. 3

  Dypp eggene i en bolle med vann tilsatt konditorfarge.

  Tips

  Her har vi brukt 10 - 12 dråper, men det er opp til deg hvor sterk farge du ønsker på dine egg.

 4. 4

  Ta deigen opp på bakebordet og kna den godt. Trill ut til 6 lengder og lag en rund knute til hvert av rundstykkene. Legg et ukokt egg i midten av hver knute. Plasser brødene på en stekeplate dekket med bakepapir. La brødet heve i ca. 20 minutter.

 5. 5

  Mens brødene hever, setter du på stekeovnen på 250 °C.

 6. 6

  Før steking, pensler du brødene med sammenpisket egg og strø over valmuefrø. Sett brødet på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 200°C. Stek brødet i 15 - 20 minutter til det har gyllen skorpe og du hører en hul lyd ved å banke på det. Avkjøl på rist!

Tips

Du kan også lage 2 større brød. Da må du kanskje steke de noen minutter lengre. Hvis du ønsker litt grovere påskebrød, kan du erstatte litt mer av hvetemel-mengden med sammalt hvete grov.

Del denne oppskriften: