Grove frøknekkebrød

Grove frøknekkebrød

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 100 min
  • 80 min
Disse grove og sprø frøknekkebrødene passer godt til de mer smaksrike ostene. Nøttepreget i frøene og den milde sødmen lar blant annet fastoster som vellagret Edamer, manchego eller appenzeller skinne eller gir en sprø dimensjon til upasteurisert brie eller camembert. Oppskriften gir 4 langpanner med knekkebrød.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkekjerner
2 dl havregryn
2 ss fiberhusk
1 ss honning
1 l vann

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 150 °C. Rør sammen linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, fiberhusk, honning og vann. La stå å svelle i 10 minutter.
    2. Smør et tynt lag med røre jevnt utover en stekeplate dekket med bakapapir. Stek i ovnen 75-90 minutter eller til tørre og sprø. Blir de ikke sprø kan du la dem stå litt ekstra på lav varme og med ovnsdøren på gløtt.
    3. Avkjøl på rist og knekk i biter. Ønsker du firkantede knekkebrød kan du skjære dem med en pizzakutter etter 15 minutter i ovnen før de stekes videre.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat