Grove frøknekkebrød

Grove frøknekkebrød

2
5
Enkel100 min
Disse grove og sprø frøknekkebrødene passer godt til de mer smaksrike ostene. Nøttepreget i frøene og den milde sødmen lar blant annet fastoster som vellagret Edamer, manchego eller appenzeller skinne eller gir en sprø dimensjon til upasteurisert brie eller camembert. Oppskriften gir 4 langpanner med knekkebrød.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ½ dl
    linfrø
  • 1 dl
    sesamfrø
  • 2 dl
    gresskarkjerner
  • 2 dl
    solsikkekjerner
  • 2 dl
    havregryn
  • 2 ss
    fiberhusk
  • 1 ss
    honning
  • 1 l
    vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 150 °C. Rør sammen linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, fiberhusk, honning og vann. La stå å svelle i 10 minutter.

  2. 2

    Smør et tynt lag med røre jevnt utover en stekeplate dekket med bakapapir. Stek i ovnen 75-90 minutter eller til tørre og sprø. Blir de ikke sprø kan du la dem stå litt ekstra på lav varme og med ovnsdøren på gløtt.

  3. 3

    Avkjøl på rist og knekk i biter. Ønsker du firkantede knekkebrød kan du skjære dem med en pizzakutter etter 15 minutter i ovnen før de stekes videre.

Del denne oppskriften: