
Grove frøknekkebrød
Enkel•100 min80 min
Disse grove og sprø frøknekkebrødene passer godt til de mer smaksrike ostene. Nøttepreget i frøene og den milde sødmen lar blant annet fastoster som vellagret Edamer, manchego eller appenzeller skinne eller gir en sprø dimensjon til upasteurisert brie eller camembert. Oppskriften gir 4 langpanner med knekkebrød.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ½ dllinfrø
-
1 dlsesamfrø
-
2 dlgresskarkjerner
-
2 dlsolsikkekjerner
-
2 dlhavregryn
-
2 ssfiberhusk
-
1 sshonning
-
1 lvann
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 150 °C. Rør sammen linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, fiberhusk, honning og vann. La stå å svelle i 10 minutter.
-
2
Smør et tynt lag med røre jevnt utover en stekeplate dekket med bakapapir. Stek i ovnen 75-90 minutter eller til tørre og sprø. Blir de ikke sprø kan du la dem stå litt ekstra på lav varme og med ovnsdøren på gløtt.
-
3
Avkjøl på rist og knekk i biter. Ønsker du firkantede knekkebrød kan du skjære dem med en pizzakutter etter 15 minutter i ovnen før de stekes videre.