Kjøttdeigpai med ostedekke
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
150 g
-
4 dlhvetemel
-
2 ssvann
Kjøttsaus
-
1 stkhakket løk
-
400 gkjøttdeig
-
1 ss
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 stkhakkede hvitløksfedd
-
1 ½ dltomatpuré
-
3 sshakket, fersk basilikum eller 1 teskje tørket
-
1 dlsylteløk
-
200 gstrimlet røkt skinke
Eggeblanding
-
3 dl
-
3 stkeggeplommer
-
2 sshvetemel
-
150 g
-
¼ tssalt
-
1 sspinjekjerner
Pynt
-
⅛ pottebasilikum
-
1 sspinjekjerner
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en stor paiform på ca 20 cm ganger 30 cm, eller en rund på ca 30 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Kjøttsaus
-
7
Skjær løk, hvitløk og basilikum i små biter. Smelt smøret i en stekepanne, og stek løk og kjøttdeig. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.
-
8
Ha kjøttsausen i paiskallet, og strø sylteløk og skinke over.
Eggeblanding
-
9
Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttsausen, og strø på pinjekjerner.
-
10
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter.
Pynt
-
11
Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner