Oppskrift på Pai med bacon og oliven
3

Pai med bacon og oliven

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskriften på en hjemmelaget, god og lettvint pai med bacon, cherrytomater og bacon. Ved å tilsette litt Crème Fraîche gir du fyllet en frisk og syrlig smak. Pai er perfekt å servere til helgelunsjer eller som et bidrag til et koldtbord.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller paibunn laget fra bunnen av

3 ½ desiliterhvetemel
150 gramTINE Meierismør
3 spiseskjekaldt vann

Fyll ti pai

1 stkløk
200 grambacon
½ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
2 teskjetørket oregano
2 stkfinhakket vårløk
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 stkegg
6 stkcherrytomater
15 stksorte oliven
2 desiliterJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Denne paien krever en paiform på ca 24 – 26 cm i diameter
  2. Med NÅ Paibunn

  3. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca. 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  4. Hjemmelaget paibunn

  5. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
  6. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  7. Fyllet

  8. Rens og hakk løken. Skjær/klipp baconet i biter. Stek bacon i en stor stekepanne sammen med løk. La alt frese i noen minutter. Krydre med salt, pepper og oregano. Rør i crème fraîche og la alt koke ca 5 min.
  9. Ta blandingen av varmen. Visp sammen eggene og rør det sammen med bacon- og løkblandingen. Hell alt i paiskallet. Skjær tomatene i skiver og legg dem og olivenene oppå. Strø osten på toppen. Stek i nedre delen av ovnen i ca 35 min.

Tips:

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Kommentarer

Produkter i oppskriften