Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grunnoppskrift pannekaker

Pannekaker er populært hos både liten og stor. Denne pannekakerøren gir et perfekt resultat og nok til ca. 12 pannekaker. Med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Lag gjerne stor porsjon. Denne pannekakerøren er holdbar minst 2-3 dager i kjøleskapet. Røren kan fryses og senere, eventuelt tines i mikrobølgeovnen.

Slik gjør du

 1. Bland mel og salt. Tilsett ca halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.

  Det går fint an å lage en grovere variant av disse pannekakene. Da bytter du ut deler av hvetemelet med lik mengde sammalt hvete, grov.

 2. Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe. Tilsett smøret til røren, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.

 3. La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du skal steke pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.

 4. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.

  Hvordan tegne på pannekaker

 5. Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken for å sikre at de holder seg varme.

  Server med for eksempel blåbærsyltetøy.

Lignende oppskrifter