Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Helstekt kalkun med Waldorfsalat

Kalkun hører nyttårsaften til, men den blir jo ofte tørr. Her er trikset som for alltid vil sørge for at du ikke trenger å steke brystet tørt før beina er ferdige.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Riv restekjøttet av kalkunen og bland med BBQ saus og server med coleslaw i burgerbrød første nyttårsdag. Pulled Turkey-burger er perfekt dagen derpå-mat. 

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 180 ºC.

Kalkun

 1. Ha olje i den største pannen du har og sett den på full guffe.

 2. Krydre kalkunen godt med salt og pepper og brun den på alle sider så godt du klarer i stekepannen. Ha den så over i en ildfast form. Bind lårene opp mot hverandre inntil brystet, og bind vingene sammen. Skjær 3 dype snitt inn i hvert lår på sidene, helt inn til lårbeinet, dette for at lårene skal bli ferdige samtidig som brystet. (Da unngår du å steke kalkunen så lenge at brystkjøttet blir tørt får lårene er ferdige.)

 3. I den fortsatt varme stekepannen tilsetter du smør, hvitløk delt i 2, sitroner i skiver og rosmarinkvister. La dette frese i smøret til det er nøttebrunt. Hell så smøret med alt dette over kalkunen. Stek kalkunen i ovnen på 180 °C til kjernetemperaturen på brystet er ca. 67 °C. Ca. 1,5 - 2 timer alt etter størrelsen.

  Beregn ca. 1/2 time steketid per kilo.

Waldorfsalat

 1. Skjær epler i terninger og dynk gjerne med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Stangselleri og ananas skjæres i biter og druer deles i to. Finsnitt kål og grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer og valnøtter til å ha som pynt på toppen.

Dressing

 1. Visp kremfløte lett og bland i rømme, sennep, sitronsaft og sukker. Rør forsiktig sammen før du tilsetter epler, stangselleri, ananas, kål og valnøtter, som vendes lett inn i dressingen. Pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.

Tilbehør

 1. Vask og kok poteter møre, ca. 20 - 30 minutter.

 2. Kok rosenkål i lettsaltet vann i 3 - 5 minutter.

  Server kalkun med Waldorfsalat og poteter, rosenkål og sjyen fra kalkunen.