Oppskrift på Kebab med tzatziki

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kebab med tzatziki

Kebab er en tyrkisk matrett som betyr grillet kjøtt. Opprinnelig ble det brukt fåre- eller lammekjøtt, i dag brukes også oksekjøtt. Server gjerne hjemmelaget kebab med bulgur eller hummus og en god salat til.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Har du ikke lammekjøttdeig, kan du helt fint bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig!

Slik gjør du

Kebab

  1. Rens og finhakk løken. Bland kjøttdeig, løk, salt, pepper, kummin og melk. Rør til den er glatt.

  2. Del deigen i 8 biter og form farsen slik at den passer på bløtlagte blomsterpinner eller grillspyd.

  3. Grill i ca 8 minutter enten i stekeovnen eller ute, eller stek i stekepanne.

Hjemmelaget tzatziki

  1. For å lage tzatziki, starter du med å skrelle agurken med en ostehøvel. Deretter riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca 15 minutter.

  2. Finhakk hvitløksbåtene og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.

  3. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.

Ved servering

  1. Server kebab på seng av salat og godt toppet med tzatziki og med dryss av hakket persille.

Lignende oppskrifter