Oppskrift på salat med kylling og bulgur
0

Salat med kylling og bulgur

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig oppskrift på kyllingsalat med bulgur, bacon, filet av kylling, grønne bønner, rødløk og fersk babyspinat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Salat

2 desiliterbulgur
1 stkhønsebuljongterning
140 grambacon
400 gramkyllingfileter
1 teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjeTINE Meierismør
½ stkrødløk
50 gramgrønne bønner eller sukkererter
75 grambabyspinat

Dressing

75 gramSelbu Blå eller annen god blåmuggost
300 gramTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

    Salat

  1. Kok bulgur i buljong og som anvist på pakken. Strimle bacon og sprøstek det i en tørr, varm stekepanne. La det renne av på et kjøkkenpapir.
  2. Bank ut kyllingfileter med hånden. Salt og pepre. Stek de i smør 4 – 5 minutter på hver side.
  3. Skjær løk i tynne skiver, kok bønner lett og avkjøl i kaldt vann. Bland bulgur, løk, bønner og spinat på et stort fat.
  4. Skjær kylling i skiver og legg oppå. Strø over bacon.
  5. Dressing

  6. Mos blåmuggost med en gaffel og bland med lett crème fraîche. Server dressingen til salaten og gjerne med godt brød.

Tips:

Bulgur stammer fra Midtøsten. Det lages av durumhvete som forkokes (parboiled), tørkes og knuses. Bulgur ligner couscous, men er mer næringsrikt enn couscous. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften