Oppskrift på Glasert skinkestek
2
Godkjent av bestemor

Glasert skinkestek

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Skinkestek som er glasert med honning og sennep, servert med en syrlig og søt stekesjy hører julen til. Lag gjerne en stor porsjon - da har du nydelig pålegg til julens mange frokoster.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sennep- og honningglaze

1 spiseskjesøt sennep
2 spiseskjeflytende honning
1 desiliterrødvinseddik
½ stkappelsiner (kun saften)
1 spiseskjebrunt sukker
2 spiseskjeDijonsennep
2 desiliterportvin eller madeira

Skinkestek

2 kilogramskinkestek (med svor)
½ teskjesalt
25 stknellikspikre
1 stkløk
1 stkgulrot
2 stklaurbærblader
½ stkappelsiner
1 teskjehel pepper
1 stkkanelstang

Stekesjy

120 gramTINE Meierismør
½ stksitroner
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Tilbehør

1 kilogrampotet
600 gramrosenkål

Slik gjør du det

    Sennep- og honningglaze

  1. Bland alle ingrediensene sammen.
  2. Skinkestek

  3. Skjær svoren av skinkesteken men la fettet være igjen. Krydder den godt med salt og pepper. Kutt fettet i 1 cm ruter, gni inn salt og sett en nellikspiker i hver rute.
  4. Ha skinkesteken i en ildfast form. Legg løk, gulrot, laurbærblad, appelsin, pepper og kanelstang rundt steken. Hell over Sennep- og honningglaze. Dekk til steken med lokk eller aluminiumsfolie og stek på 150 °C til en kjernetemperatur på 72-76 °C, ca. 2, ½ time. La steken stå uten lokk den siste ½ timen og øs over stekesjyen jevnlig.
  5. Kok poteter møre, ca.30 minutter.
  6. Stekesjy

  7. La steken hvile i 20 minutter før servering mens du lager stekesjyen og koker rosenkål. Sil stekesjyen som er i formen over i en kjele. Ta av fettet som legger seg på toppen med en øse og kok ned sjyen ca. 1/3 eller til god smak. Kutt smør i terninger og visp det inn i sjyen til slutt. Smak til med salt, pepper og litt sitron. Øs sjyen litt over steken og server resten ved siden av som saus.
  8. Kok rosenkål i 3-4 minutter og server til skinkesteken sammen med poteter og grønnsaker.

Bestemortips:

Sett rester av steken kaldt og bruk til julefrokosten og server med waldorfsalat. Skjær steken i tynne skiver. Du kan også lage det som en forrett med litt pepperrotkrem, krutonger og salat.

Kommentarer

Produkter i oppskriften