Oppskrift på Stekt makrell med sommerkål, foto: Alf Børjesson kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Stekt makrell med sommerkål

Et av sommerens høydepunkter er for mange makrellen. Her er oppskrift på stekt makrell med rømme og sommerkål.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan erstatte kål med sprø salat med en rømmedressing. Velg da salat med litt tykke blader. Rør sammen ca. 1 dl rømme og smak til med saften av ½ sitron (eventuelt også litt finrevet sitronskall) og 1 - 2 ts sukker. Vend dressingen lett inn i salaten og dryss over rikelig med finhakket gressløk. Bør lages rett før servering.

Slik gjør du

  1. Rens makrellen som skal stekes hel eller i fileter. Vend den i hvetemel tilsatt salt og pepper.

  2. Stek makrellen i smør i middelsvarm panne i 2 - 3 min på hver side for fileter og 4 - 5 min for hel renset makrell. Dryss over finhakket gressløk.

  3. Tilsett rømme i pannen helt mot slutten av steketiden. Dryss over finhakket gressløk ved servering. Server makrellen med nypoteter og nykokt sommerkål eller spisskål.

Lignende oppskrifter