Oppskrift på Ostekake til sommerfesten

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostekake til sommerfesten

Dette er oppskrift på den ultimate ostekaken fra Paul Löve, kjent som Sweet Paul! Yoghurt med melon og pasjonsfrukt gir en frisk og herlig smak. For å sette et ekstra sommerlig preg på legger vi på et lokk med gelé og pynter vakkert med spiselige blomster.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Denne kaken er holdbar i kjøleskapet ca. 1 uke og passer godt å ha til uventede gjester på sommerterrassen.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Eller avlang form om oppskriften økes eller minskes. Forvarm ovnen til 175 °C.

  2. Bland alt til bunnen og trykk det ut i smurt form. Stek bunnen gyllen i ca. 15 minutter. Avkjøl.

  3. Rør osten myk med melk, yoghurt og melis.

  4. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ost- og yoghurtmassen.

  5. Visp kremfløte og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.

  6. Lag gelé etter anvisning på pakken. Husk at den skal være avkjølt før du fordeler ca. 2 dl over ostekaken som er stivnet ferdig. Sett så kaken kjølig igjen for at gelélokket skal stivne.

  7. Pynt med spiselige blomster.