Ostekake til sommerfesten

(41)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Dette er oppskrift på den ultimate ostekaken fra Paul Löve, kjent som Sweet Paul! Yoghurt med melon og pasjonsfrukt gir en frisk og herlig smak. For å sette et ekstra sommerlig preg på legger vi på et lokk med gelé og pynter vakkert med spiselige blomster.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn til ostekake

2 ½ desiliterhavrekjeks
3 spiseskjesukker
5 spiseskjesmeltet TINE Meierismør

Fyll til ostekake

2 ½ desiliterTINE Yoghurt Melon/Pasjonsfrukt
200 gramTINE Kremgo’® Naturell
100 grammelis
2 spiseskjeTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 teskjevaniljesukker
6 plategelatin
3 desiliterTINE Kremfløte

Pynt

2 desilitersitrongelé (ferdig)
1 desiliterspiselige blomst (f. eks. ringblomster, blomkarse) - kan sløyfes

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Eller avlang form om oppskriften økes eller minskes. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Bland alt til bunnen og trykk det ut i smurt form. Stek bunnen gyllen i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  3. Rør osten myk med melk, yoghurt og melis.
  4. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ost- og yoghurtmassen.
  5. Visp kremfløte og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.
  6. Lag gelé etter anvisning på pakken. Husk at den skal være avkjølt før du fordeler ca. 2 dl over ostekaken som er stivnet ferdig. Sett så kaken kjølig igjen for at gelélokket skal stivne.
  7. Pynt med spiselige blomster.

Tips:

Denne kaken er holdbar i kjøleskapet ca. 1 uke og passer godt å ha til uventede gjester på sommerterrassen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften