Oppskrift på Laks med dillkrem
3

Laks med dillkrem

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på et raskt og godt middagstips med laks. Kjøp varmrøykt laks eller ørret som er klar til bruk, varm grønnsaker og server sammen med denne friske dillkremet. Brød smaker også godt til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiverlaksefilet eller ørretfilet (gjerne varmrøkt)

Grønnsaker:

5 stkcentimeter purre (ca)
3 feddhvitløk
1 spiseskjeTINE Meierismør
½ stkslangeagurker
40 gramruccola (ca)
1 literfersk spinat
½ stksitroner, revet skall av

Dillkrem:

3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 % (1 beger)
1 ½ spiseskjerevet fersk dill
1 teskjerevet sitronskall
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    Dillkrem

  1. Bland crème fraîche med dill og sitronskall. Rør i salt og pepper, og sett det til siden slik at det får trekke en stund.
  2. Laks

  3. Hvis du ikke har varmrøykt laks eller ørret som er klar til bruk, må du steke laksen. Del laksen i porsjonsbiter, dryss på salt og pepper. Stek i smør på høy varme, ca 2 minutter på hver side. La fisken gjennomstekes på ettervarmen og dermed sikrer du at den ikke blir for tørr.
  4. Snitt purre og hvitløk tynt, og skjær agurken i biter.
  5. Varm smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk lett. Ha i agurk, ruccola, spinat og revet sitronsakll. Varm til spinaten faller sammen. Krydre med salt og pepper og smak til.
  6. Server grønnsakene til laksen sammen med den friske dillkremen.

Tips:

Hvis du ikke får tak i varmrøkt laks eller ørret, kan du fint bruke SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet, men da må laksen stekes først.

Kommentarer

Produkter i oppskriften