Oppskrift på pisket smør à la Gunnar Hvarnes
2

Pisket smør

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Luftig smør som smaker fantastisk på nybakt brød. Oppskriften er fra Gunnar Hvarnes, en av Norges fremste kokker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gTINE Meierismør (romtemperert)
100 gTINE Meierismør (til bruning)
1 tssherryeddik
½ tsflaksalt
¼ tsnykvernet pepper
1 ssfriske urter (f.eks. gressløk, bladpersille eller basilikum)

Slik gjør du det

  1. La smør stå på benken over natten slik at det blir mykt.
  2. Brun smør i en kjele. La det koke til det blir lysebrunt. La smøret stå på benken til det når romtemperatur før du pisker det luftig.
  3. Pisk resten av smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, spe med det brunede smøret og smak til med sherryeddik, salt og pepper. Tilsett urter ved servering.

Tips:

Når du oppbevarer smøret i romtemperatur holder det seg i 2 - 3 dager. Hvis du setter det kaldt forsvinner mye av smakene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften