Nektarinsalat med blomkarse

Ferskensalat

0
7
Enkel20 min
Fersken er en forfriskende ingrediens. Den herlige crème fraîche-baserte dressingen gir syrlighet og spenst til den søte ferskensmaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

  • 3 stk
    modne ferskener
  • 50 g
    valnøtter
  • ½ stk
    isbergsalat
  • ½ pakke
    ruccola
  • 2 dl
    spiselige blomsterkroner , f.eks. blomkarse

Dressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær fersken i to, brekk dem fra hverandre og ta ut steinen. Del fruktkjøttet i smale striper eller båter.

  2. 2

    Rist valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne. Avkjøl. Del salat i biter.

  3. 3

    Bland ruccola og salat og pynt med de spiselige blomstene. Server dressingen ved siden av.

Dressing

  1. 4

    Rør sammen crème fraîche og mangochutney og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

Tips

Det finnes mange spiselige blomster f.eks. fioler, rosekronblader, blomkarse eller stemorsblomster. 

Del denne oppskriften: