Oppskrift på aspargessalat med skinke
0

Aspargessalat med parmaskinke

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne gode aspargessalaten med parmaskinke har vi samlet mange spennende ingredienser.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Salat

1 buntasparges
150 gramblandet salat
200 gramstore, hvite bønner
1 bokshermetiske artisjokk hjerter
200 gramparmaskinke eller annen skinke
2 spiseskjeristede solsikkekjerner

Dressing

½ stkfinhakket hvitløksfedd
1 spiseskjehvitvinseddik
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
4 spiseskjeolivenolje
¼ teskjesalt og nykvernet pepper

Slik gjør du det

    Dressing

  1. Dressingen bør lages først, siden halvparten skal brukes i salaten og resten kan settes frem i en skål dersom man ønsker mer.
  2. Rør sammen hvitløk, eddik, crème fraîche, olivenolje, salt og pepper til en dressing.
  3. Salat

  4. Kok asparges i godt saltet vann i ca. 4 minutter. Avkjøl i kaldt vann og la de renne av seg. Del de i mindre biter.
  5. Legg asparges og blandet salat i en bolle, med hvite bønner og artisjokkhjerter godt skylt og avrent. Bland sammen med halvparten av dressingen og legg det opp på et fat eller porsjonstallerkener.
  6. Legg på skinke og strø over ristede solsikkekjerner. Server resten av dressingen ved siden av.

Tips:

Parmaskinken kan byttes ut med for eksempel røkt skinke.

Kommentarer

Produkter i oppskriften