Oppskrift på aspargessalat med skinke, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Aspargessalat med parmaskinke

I denne gode aspargessalaten med parmaskinke har vi samlet mange spennende ingredienser.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Parmaskinken kan byttes ut med for eksempel røkt skinke.

Slik gjør du

Dressing

  1. Dressingen bør lages først, siden halvparten skal brukes i salaten og resten kan settes frem i en skål dersom man ønsker mer.

  2. Rør sammen hvitløk, eddik, crème fraîche, olivenolje, salt og pepper til en dressing.

Salat

  1. Kok asparges i godt saltet vann i ca. 4 minutter. Avkjøl i kaldt vann og la de renne av seg. Del de i mindre biter.

  2. Legg asparges og blandet salat i en bolle, med hvite bønner og artisjokkhjerter godt skylt og avrent. Bland sammen med halvparten av dressingen og legg det opp på et fat eller porsjonstallerkener.

  3. Legg på skinke og strø over ristede solsikkekjerner. Server resten av dressingen ved siden av.