Oppskrift på Hjemmelaget havregrøt
31

Havregrøt

(350)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget havregrøt er rask å lage. Dersom du koker den på melk får du både et næringsrikt og godt alternativ, enten det er til frokost eller middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Havregrøt

½ litervann
½ literTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen variant
3 desiliterhavregryn
½ teskjesalt

Tilbehør

eplemos
hakkede nøtter

Slik gjør du det

    Havregrøt

  1. Kok opp vann og melk og dryss i havregryn. La det koke i ca. 5-10 minutter, til grøten har ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.

    Tips:

    Små, lettkokte havregryn trenger du bare koke i ca. 5 minutter.

  2. Tilbehør

  3. Server havregrøten med for eksempel eplemos og hakkede nøtter.

Tips:

#1: Glutenfri havregrøt: I de fleste matbutikker får du kjøpt glutenfrie havregryn.

#2: Hell gjerne over litt melk eller yoghurt over grøten hvis du liker det. Da blir også grøten fortere kald.

#3: Tilsett gjerne 1 ss linfrø, så får magen litt ekstra å jobbe med.

Kommentarer

Produkter i oppskriften