Oppskrift på Müslibar med brunost
0

Müslibar med brunost

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er perfekt turmat som får deg til å yte litt ekstra.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gramTINE Meierismør
2 spiseskjesirup
2 spiseskjehonning
1 desiliterbrunt sukker
½ desiliterhasselnøtter
½ desilitervalnøtter
100 gramtørkede aprikoser
100 gramdadler
100 gramTINE Gudbrandsdalsost G35
5 desiliterhavregryn
1 desiliterkruskakli
¼ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Varm opp smør, sirup, honning og brunt sukker i en gryte og rør til sukkeret er oppløst. La blandingen småkoke i ca. 5 minutter under omrøring slik at sukkeret karamelliserer seg.
  2. Hakk mandler, valnøtter, tørket aprikos og dadler. Del brunost i små terninger.
  3. Bland nøtter, tørket frukt, havregryn, kruskakli og salt med smørblandingen. Vend inn brunostbiter til slutt.
  4. Hell blandingen over i en liten form, ca. 15x20 cm, dekket med bakepapir. Press blandingen godt ned og flat ut toppen. La avkjøle seg i kjøleskapet i ca. 1 time.

    Tips:

    Disse holder seg best sammen når de er kalde. Du kan også servere disse som granola med melk.

  5. Del i avlange biter med en skarp kniv og server.

Tips:

Bruk frø og nøtter du liker, bytt gjerne ut tørket aprikos og dadler med rosiner eller nøtter med gresskar- og solsikkekjerner.

Kommentarer

Produkter i oppskriften