Oppskrift på Müslibar med brunost

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Müslibar med brunost

Dette er perfekt turmat som får deg til å yte litt ekstra.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bruk frø og nøtter du liker, bytt gjerne ut tørket aprikos og dadler med rosiner eller nøtter med gresskar- og solsikkekjerner.

Slik gjør du

  1. Varm opp smør, sirup, honning og brunt sukker i en gryte og rør til sukkeret er oppløst. La blandingen småkoke i ca. 5 minutter under omrøring slik at sukkeret karamelliserer seg.

  2. Hakk mandler, valnøtter, tørket aprikos og dadler. Del brunost i små terninger.

  3. Bland nøtter, tørket frukt, havregryn, kruskakli og salt med smørblandingen. Vend inn brunostbiter til slutt.

  4. Hell blandingen over i en liten form, ca. 15x20 cm, dekket med bakepapir. Press blandingen godt ned og flat ut toppen. La avkjøle seg i kjøleskapet i ca. 1 time.

    Disse holder seg best sammen når de er kalde. Du kan også servere disse som granola med melk.

  5. Del i avlange biter med en skarp kniv og server.