Oppskrift på Tykke sveler
2

Tykke sveler

(74)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sveler, eller lapper som mange kaller dem, er tradisjonsbakst fra Vestlandet. Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Denne oppskriften gir ca 20 sveler.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
3 desilitersukker
1 literTINE Kulturmjølk
4 spiseskjeTINE Meierismør
1 teskjenatron
½ teskjehjortetakksalt
8 desiliterhvetemel

Slik gjør du det

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og smeltet smør.
  2. Bland mel med natron og hjortetakksalt og sikt det i eggedosisen. Bland alt til en klumpefri røre.
  3. Varm stekepannen til den er middels varm, og stek svelene på begge sider. Det er ikke nødvendig med smør i pannen.
  4. Legg svelene på rist, og server dem nystekte med TINE brunost eller syltetøy, gjerne også rømme.

Tips:

Sveler smaker også godt servert med smørkrem. Den kan du lage ved å piske 100 g meierismør, 100 g sukker og gjerne 1-2 ts vaniljesukker noen minutter til du får en hvit og luftig masse. Smør på godt med krem utover de avkjølte svelene før du serverer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften