Oppskrift på Tykke sveler

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Tykke sveler

Sveler, eller lapper som mange kaller dem, er tradisjonsbakst fra Vestlandet. Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Denne oppskriften gir ca 20 sveler.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Sveler smaker også godt servert med smørkrem. Den kan du lage ved å piske 100 g meierismør, 100 g sukker og gjerne 1-2 ts vaniljesukker noen minutter til du får en hvit og luftig masse. Smør på godt med krem utover de avkjølte svelene før du serverer.

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og smeltet smør.

  2. Bland mel med natron og hjortetakksalt og sikt det i eggedosisen. Bland alt til en klumpefri røre.

  3. Varm stekepannen til den er middels varm, og stek svelene på begge sider. Det er ikke nødvendig med smør i pannen.

  4. Legg svelene på rist, og server dem nystekte med TINE brunost eller syltetøy, gjerne også rømme.