Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rømmevafler med rørte bær og brunost

Opprinnelig ble vafler laget av ukens rømmerester irørt mel og egg. Med en god porsjon økologisk rømme får du vafler slik de skal være.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Erstatt halvparten av hvetemelet med byggmel eller havremel for en grovere – og enda mer original – vaffel.

Slik gjør du

  1. Pisk sammen melk og egg. Tilsett hvetemel, salt, sukker, bakepulver og rømme og rør til en glatt røre.

    Har du melk eller fløte som er i ferd med å gå ut på dato, kan du ha litt av det i røren også. Tilsett bare litt mer mel eller kutt ned litt på rømmen. En vaffelrøre skal være tyktflytende i konsistens.

  2. Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Smør jernet godt med smør mellom hver vaffel. Avkjøl på rist.

  3. Rør sammen bær og sukker, mos dem lett med en gaffel. Du kan bruke bringebær, jordbær, blåbær eller solbær. Server vaflene med skiver av brunost, en raus skje rømme og nyrørte bær.