Oppskrift på Rømmevafler med rørte bær og brunost
0

Rømmevafler med rørte bær og brunost

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Opprinnelig ble vafler laget av ukens rømmerester irørt mel og egg. Med en god porsjon økologisk rømme får du vafler slik de skal være.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 desiliterTinemelk Økologisk Helmelk 4,1 % fett
4 stkegg
3 desiliterhvetemel
1 teskjesalt
3 spiseskjesukker
½ teskjebakepulver
2 desiliterTINE Økologisk Lettrømme
2 spiseskjeTINE Økologisk Meierismør til steking

TIL SERVERING

4 desiliterbær
1 spiseskjebrunt sukker
2 desiliterTINE Økologisk Lettrømme
100 gramTINE Gudbrandsdalsost G35

Slik gjør du det

  1. Pisk sammen melk og egg. Tilsett hvetemel, salt, sukker, bakepulver og rømme og rør til en glatt røre.

    Tips:

    Har du melk eller fløte som er i ferd med å gå ut på dato, kan du ha litt av det i røren også. Tilsett bare litt mer mel eller kutt ned litt på rømmen. En vaffelrøre skal være tyktflytende i konsistens.

  2. Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Smør jernet godt med smør mellom hver vaffel. Avkjøl på rist.
  3. Rør sammen bær og sukker, mos dem lett med en gaffel. Du kan bruke bringebær, jordbær, blåbær eller solbær. Server vaflene med skiver av brunost, en raus skje rømme og nyrørte bær.

Tips:

Erstatt halvparten av hvetemelet med byggmel eller havremel for en grovere – og enda mer original – vaffel.

Kommentarer

Produkter i oppskriften