Perfekte hverdagsvafler

(240)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvem sier at man ikke skal kose seg til hverdags? Denne vaffeloppskriften gir deg de mest luftige vaflene du kan tenke deg. Server gjerne nystekte vafler med syltetøy og brunost. Nydelig!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ½ desiliterhvetemel
4 desiliterTINE Kulturmjølk
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 stkegg
2 spiseskjesukker
5 spiseskjesmeltet TINE Meierismør
1 teskjekardemomme
½ teskjevaniljesukker
½ teskjenatron (evt. bakepulver)
½ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret og tilsett de øvrige våte ingrediensene. Deretter har du i alle de tørre og visper alt sammen til du får en glatt og klumpfri vaffelrøre.
  2. La røren stå å svelle i ca15 - 20 minutter.
  3. Stek vaflene gylne i vaffeljern. Jernet kan smøres med litt smør hvis vaflene er vanskelige å ta ut av jernet.
  4. Server med brunost eller rørte bær og eventuelt rømme.

Tips:

Du kan gjerne bytte ut noe av hvetemelet med havregryn. Da er det lurt å la havregrynen svelle med melken ca. 30 minutter før du blander det sammen med det andre.

Kommentarer

Produkter i oppskriften