Sjokoladevafler

(177)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjokolade og vafler er en kombinasjon som sjelden slår feil. Is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær smaker godt til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramTINE Meierismør
2 stkegg
4 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ desiliterhvetemel
½ desiliterkakao
2 teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
3 spiseskjesukker
½ teskjesalt

Til steking:

2 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Smelt smør. Visp egg og tilsett melk.
  2. Bland hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, sukker og salt sammen. Rør inn egg- og melkeblandingen sammen med det smeltede smøret.

    Tips:

    Hvis du bruker revet sjokolade, setter det ekstra god smak på vaflene.

  3. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
  4. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern.
  5. Server vaflene nystekte, gjerne med is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær til.

Tips:

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.

Kommentarer

Produkter i oppskriften