Grove vafler

Grove vafler

108
1,204
Enkel25 min
Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til. Grovere vafler er supert i matboksen også.

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en kjele. Visp egg og sukker. Tilsett smør og melk.

  2. 2

    Bland sammen det fine og det grove melet med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og salt.

  3. 3

    Bland alt det tørre med væsken. Visp sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.

  4. 4

    La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.

  5. 5

    Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern. Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate. Dersom du legger dem oppå hverandre, blir de myke.

Tips

Vaffelrøre kan fint fryses. Det kan også ferdigstekte vafler, men husk da å legge litt matpapir mellom hvert lag før du putter dem i fryseren.

Del denne oppskriften: