Grove vafler

(341)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Litt grovere vafler med brunost og friske bær. Et supert alternativ til brød i matboksen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 spiseskjeTINE Meierismør
2 stkegg
2 spiseskjesukker
6 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 desiliterhvetemel
2 desilitersammalt hvete, grov
1 teskjemalt kardemomme
½ teskjevaniljesukker
½ teskjebakepulver (eller natron)
½ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en kjele. Visp egg og sukker. Tilsett smør og melk.
  2. Bland sammen det fine og det grove melet med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og salt.
  3. Bland alt det tørre med væsken. Visp sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.
  4. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
  5. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern. Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate. Dersom du legger dem oppå hverandre, blir de myke.

Tips:

Vaffelrøre kan fint fryses. Det kan også ferdigstekte vafler, men husk da å legge litt matpapir mellom hvert lag før du putter dem i fryseren.

Kommentarer

Produkter i oppskriften