Havrekaker

(111)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilige havrekjeks hører julen til. Aller helst skal jo julekaker være hjemmebakte, så da er det bare å finne fram ingrediensene og sette i gang med denne enkle, gode oppskriften.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkegg
1 ½ desilitersukker
50 gramTINE Meierismør
4 desiliterlettkokte havregryn
1 teskjebakepulver

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 190 °C og ta fram et stekebrett med bakepapir.
  2. Smelt smør og la det avkjøles til romtemperatur.
  3. Visp egg og sukker til en luftig og lett eggedosis. Deretter tilsetter du det avkjølte smøret og vender forsiktig inn havregryn og bakepulver. Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. La røren stå å svelle 10 minutter i kjøleskap.

    Tips:

    Om røren er for løs kan du tilsette mer havregryn, det hjelper også å la røren hvile avkjølt i 10 minutter. Ta gjerne en test og form en liten havremakrontopp, den skal ikke flyte mye utover.

  4. Bruk to teskjeer og legg røren i små topper på stekebrettet. Stek havrekakene gylne i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Bestemortips:

Hvis du ønsker kan du dyppe toppene i smeltet sjokolade, for å få en enda søtere smak på kakene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften