Havremakroner

    Oppskrift på Havremakroner

    Deilige makroner med smak av havre hører julen til. Aller helst skal jo julekaker være hjemmebakte, så da er det bare å finne fram ingrediensene og sette i gang med denne enkle, gode oppskriften.

    • Vanskelig?

    • Tid

    TIPS: Denne oppskriften gir 25-30 makroner. Hvis du ønsker, kan du dyppe toppene i smeltet sjokolade, for å få en enda søtere smak på kakene.
    porsjoner

    Du trenger

    2 egg
    1 dl sukker
    50 g (ca 3 ss) TINE Ekte Smør
    4 dl lettkokte havregryn (ca)
    1 ts bakepulver

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 190 °C og ta fram et stekebrett med bakepapir.

    2. Smelt smøret og la det avkjøles. Visp egg og sukker til en luftig og lett eggedosis. Deretter tilsetter du det avkjølte smøret og deretter det tørre. Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Bruk to teskjeer og legg røren i små topper på stekebrettet. Stek havremakronene gylne i ca 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

    Gi din vurdering: