Havremakroner

    Oppskrift på Havremakroner

    Deilige makroner med smak av havre hører julen til. Aller helst skal jo julekaker være hjemmebakte, så da er det bare å finne fram ingrediensene og sette i gang med denne enkle, gode oppskriften.

    • Vanskelig?

    • Tid

    TIPS: Denne oppskriften gir 25-30 makroner. Hvis du ønsker, kan du dyppe toppene i smeltet sjokolade, for å få en enda søtere smak på kakene.
    porsjoner

    Du trenger

    2 egg
    1 dl sukker
    50 g (ca 3 ss) TINE Ekte Smør
    4 dl lettkokte havregryn (ca)
    1 ts bakepulver

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 190 °C og ta fram et stekebrett med bakepapir.

    2. Smelt smøret og la det avkjøles til romtemperatur. Visp egg og sukker til en luftig og lett eggedosis. Deretter tilsetter du det avkjølte smøret og vender forsiktig inn havregryn og bakepulver. Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Bruk to teskjeer og legg røren i små topper på stekebrettet. Stek havremakroner gylne i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

      Om røren er for løs kan du tilsette mer havregryn, det hjelper også å la røren hvile avkjølt i 10 minutter. Ta gjerne en test og form en liten havremakrontopp, den skal ikke flyte mye utover.

    Gi din vurdering: