Oppskrift på Berlinerkranser

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Berlinerkranser

Oppskrift på berlinerkranser - disse søte, små juleklassikere dyppet i knasende perlesukker. Berlinerkranser er hos mange å finne blant de syv slagene til jul. og dermed enda grunn til å glede seg til den koselige høytiden. En porsjon av denne oppskriften gir ca 60 gode Berlinerkranser.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Bruk gjerne romtemperert smør som du har ferdigrørt på forhånd. Når kakene er formet til kranser, bør du sette dem kaldt. Kalde berlinerkranser er mye enklere å løfte opp og få dyppet i sammenvispet eggehvite og deretter i perlesukker.

Slik gjør du

  1. Kok eggene i åtte minutter slik at de blir hardkokte. Gni deretter de kokte eggeplommene og bland dem med de rå. Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis inn romtemperert smør og mel (NB! Smøret må ikke smeltes)
    Sett deigen kjølig i et par timer.

  2. Sett stekeovnen på 180 °C. Ta fram en stekeplate som du smører eller dekker til med bakepapir.

  3. Trill deigen ut til tynne pølser, ca. 10 cm. lange. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på stekeplaten. Pensle med sammenvispet eggehvite, dryss på perlesukker.

    Er deigen for fast, kan du tilsette en liten spiseskje med vann eller melk, slik at de ikke sprekker så lett.

  4. Stek kakene lys gule i ca 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i tett boks.