Oppskrift på Hvite kakemenn (og damer)
253
Godkjent av bestemor

Hvite kakemenn (og -damer)

(764)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn gir deilige og tykkfalne julekaker med lang juletradisjon i spredte deler av landet. Morsomme å pynte sammen på juleverkstedet og er en favoritt blant barna.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Oppskrift på hvite kakemenn

100 gramsmeltet TINE Meierismør, avkjølt
3 desilitersukker
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 teskjehornsalt
1 literhvetemel

Slik gjør du det

  1. Smelt smør og avkjøl før du har i sukker og melk.
  2. Bland halvparten av melet med hornsalt og rør dette sammen med melkeblandingen. Ha i resten av melet og bland godt.
  3. Dekk kakemenndeigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
  4. Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
  5. Kjevle deigen til den er ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stek figurene i ca 7 minutter. Ta ut kakene av stekeovnen før de blir gylne.
  6. La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.

Bestemortips:

Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha kakemenndeigen over i denne. Da vil det bli enklere å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften