Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hvite kakemenn (og -damer)

Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn gir deilige og tykkfalne julekaker med lang juletradisjon i spredte deler av landet. Morsomme å pynte sammen på juleverkstedet og er en favoritt blant barna.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha kakemenndeigen over i denne. Da vil det bli enklere for deg å få ut litt og litt av harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.

Slik gjør du

  1. Smelt smør og avkjøl før du har i sukker og melk.

  2. Bland halvparten av melet med hornsalt og rør dette sammen med melkeblandingen. Ha i resten av melet og bland godt.

  3. Dekk kakemenndeigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.

  4. Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.

  5. Kjevle deigen til den er ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stek figurene i ca 7 minutter. Ta ut kakene av stekeovnen før de blir gylne.

  6. La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.