Oppskrift på Snickerskake
4

Snickerskake

(43)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 22 cm

Ingredienser

Nøttebunn

3 stkeggehviter
2 ½ desilitersukker
100 gramRitzkjeks
150 grampeanøtter
1 teskjevaniljesukker
1 teskjebakepulver

Sjokoladeglasur

50 gramTINE Meierismør
½ desilitersukker
100 gramkokesjokolade
3 stkeggeplommer

Topping

2 desiliterTINE Kremfløte
1 desiliterpeanøtter
25 grammørk sjokolade

Slik gjør du det

    Nøttebunn

  1. Sett stekeovnen på 180°C.
  2. Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
  3. Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.
  4. Sjokoladeglasur

  5. Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer en om gangen under konstant omrøring. Kremen skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel sjokoladekremen over kaken.
  6. Topping

  7. 5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.

Tips:

Grovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak

Kommentarer

Produkter i oppskriften