Saftige brownies

(175)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Vi elsker brownies! Her kommer enda en oppskrift på den herlige sjokoladekaken. Brownies serveres som dessert til gode venner eller som kos til deg selv. Strø litt melis og bær på toppen for et ekstra eksklusivt preg.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Brownies

200 gramTINE Meierismør
200 grammørk sjokolade
4 stkegg
3 desilitersukker
2 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
2 teskjekanel (kan utelates)
50 gramgrovhakkede valnøtter

Pynt til brownies

2 desiliterfriske jordbær
Littmelis

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på hjemmelagde brownies trenger du en liten langpanne på ca 25x30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter i smøret og la det smelte.
  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.
  4. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.
  5. Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200 °C i ca 15 minutter.
  6. Avkjøl på rist før den skjæres i biter. Dryss melis over browniesen og skjær den gjerne i små, herlige munnfuller like før servering.

Tips:

Brownies skal være litt klissete i midten. Server gjerne med friske bær. Litt pisket krem eller is smaker også godt til brownien.

Kommentarer

Produkter i oppskriften