Oppskrift på Bryllupskake i særklasse

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bryllupskake i særklasse

Denne lekre kaken passer i ethvert bryllup og vil friste de fleste, både i syn og smak.

 • Vanskelig:

  Krevende
 • Tid:

 • Du trenger:

  Hjerteform, ca. 2,5 liter
TIPS!: Du kan også bruke marsipanroser som pynt.

Slik gjør du

 1. Du trenger en hjerteform, ca. 2,5 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.

 2. Visp halvparten av eggene og halvparten av sukkeret til stiv eggedosis. Sikt i halvparten av melet og halvparten av bakepulveret. Tilsett halvparten av mandlene. Bland alt forsiktig med en slikkepott.

 3. Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist. Lag den andre bunnen på samme måte, men sikt i kakaopulver sammen med melet.

 4. Bløt gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Sil saften fra frukten. Hakk frukten og sjokoladen. Visp halvparten av fløten og halvparten av sukkeret til luftig krem. Bland krem,sjokolade og frukt. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i 3 ss kokende varmt vann. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i fruktkremen.

 5. Del kakebunnene i to lag og dynk dem med fruktsaften. Fordel den halvstivnede fromasjkremen på kakebunnene. La fromasjen stivne helt i kjøleskapet.

 6. Visp resten av fløten og sukkeret til luftig krem. Dekk begge kakene med kremen. Farg marsipanen svakt rosa med konditorfarge. Kjevle marsipanlokk og strekk dem jevnt rundt kakene. Legg kakene sammen på et stort brett eller fat, og legg på pynten som er laget på forhånd.

Kakepynt:

 1. Pensle forsiden av friske roseblader med smeltet sjokolade. Legg bladene på bakepapir og la dem stivne i kjøleskapet. Dra rosebladene forsiktig av.

 2. Pensle friske rosekronblader på begge sider med eggehvite. Dypp dem forsiktig i sukker og la dem ligge til tørk på bakepapir noen timer. Fest 3 - 4 blader sammen til roser med melisglasur. Rosene kan oppbevares i flere uker på et tørt sted.

 3. Sukkerbroen finner du mønster og bruksanvisning til i lenken under.