Ostekake med spindelvev

Ostekake med spindelvev

0
3
Enkel40 min
En klassisk ostekake formet som et hjerte, pyntet med gelélokk og spindelvev av krem. Lekkert til Halloween-festen. Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

Fyll

Gelélokk og spindelvev

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C.

Bunn

  1. 2

    Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

    Tips

    Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

Fyll og topping

  1. 3

    Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.

  2. 4

    Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.

  3. 5

    Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.

  4. 6

    Lag gele etter pakningsbeskrivelsen. La den svalne. Ha geléen over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv.

  5. 7

    Pisk kremfløte og fyll et kremmerhus med stjernetut og lag et spindelvevmønster på toppen av kaken.

Del denne oppskriften: