Oppskrift på Edderkoppkjeks
5

Edderkoppkjeks

(80)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramTINE Meierismør
100 grammørk sjokolade
2 spiseskjesterk kaffe, utblandet
3 spiseskjelys sirup
1 stkegg
2 ½ desiliterhvetemel
5 desilitermelis
5 spiseskjekakao
1 ½ teskjebakepulver
¼ teskjesalt

Kremfyll

2 pakkeTINE Kremgo’® Naturell
5 desilitermelis
1 spiseskjesitronsaft
2 desiliterTINE Kremfløte
1 pakkelakrislisser

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 180 °C. Knekk sjokolad i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.
  2. Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.

    Tips:

    Denne oppskriften gir ca. 16 kjeks.

  3. Trill små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter.

    Tips:

    Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.

  4. Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksen og topp med en kjeks. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.

    Tips:

    Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.

Tips:

Kjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften