Edderkoppkjeks
Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween! Oppskriften gir 16 skummelt gode edderkoppkjeks.
Enkel•1 t 30 min•16 personer
Ingredienser
- 50 g TINE® Meierismør
- 100 g mørk sjokolade
- 2 ss sterk kaffe, , utblandet
- 3 ss lys sirup
- 1 stykk egg
- 2.5 dl hvetemel
- 2.5 dl melis
- 5 ss kakao
- 1.5 ts bakepulver
- 0.25 ts salt
Kremfyll
- 200 g TINE® Kremgo® Naturell
- 4 dl melis
- 1 ss sitronsaft
- 1.5 dl TINE® Kremfløte
Slik gjør du
1
Knekk sjokolade i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.
2
Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
3
Sett ovnen på 180 °C. Trill 16 små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.
TipsKjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.
4
Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksene og topp med de andre kjeksene. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.
TipsSmak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.
TipsKjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.