Oppskrift på Edderkoppkjeks
4

Edderkoppkjeks

(81)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gTINE Meierismør
100 gmørk sjokolade
2 sssterk kaffe, utblandet
3 sslys sirup
1 stkegg
2 ½ dlhvetemel
2 ½ dlmelis
5 sskakao
1 ½ tsbakepulver
¼ tssalt

Kremfyll

2 pakkerTINE Kremgo’® Naturell
5 dlmelis
1 sssitronsaft
2 dlTINE Kremfløte
1 pakkelakrislisser

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 180 °C. Knekk sjokolad i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.
  2. Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.

    Tips:

    Denne oppskriften gir ca. 16 kjeks.

  3. Trill små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter.

    Tips:

    Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.

  4. Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksen og topp med en kjeks. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.

    Tips:

    Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.

Tips:

Kjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften