Oppskrift på Ostekake med hasselnøttbunn
7

Ostekake med hasselnøttbunn

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne ostekaken har vi brukt hasselnøtter i stedet for kjeks i bunnen. Fyllet har en frisk og god smak av bringebær. Lag gjerne ostekaken dagen før den skal serveres. Oppskriften holder til ca. 12 biter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Til formen:

1 spiseskjeTINE Meierismør

Hasselnøttbunn:

100 gramTINE Meierismør
100 grammørk sjokolade
2 stkegg
3 desilitersukker
2 ½ desiliterhasselnøtter, finhakket
3 spiseskjehvetemel

Fyll:

2 pakkebringebærgelé
3 desiliterTINE Seterrømme
200 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 desilitermelis

Pynt:

8 stkfriske bringebær
8 stksitronmelisse

Slik gjør du det

  1. Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir. Smelt smør, og pensle kantene på formen med smør.
  2. Hasselnøttbunn:

  3. Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme.
  4. Visp eggene luftige med elektrisk visp. Tilsett sukker og visp røren til eggedosis.
  5. Bland nøtter med hvetemel, og vend inn i røren. Tilsett sjokoladeblandingen. Hell røren i formen.
  6. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. Avkjøl i formen.
  7. Fyll:

  8. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl geléen, men ikke la den stivne helt.
  9. Pisk seterrømme stiv sammen med kremost og melis. Tilsett den avkjølte geléen, og hell blandingen over bunnen.
  10. Pynt:

  11. Sett kaken kaldt, og pynt med friske bringebær og sitronmelisse på toppen.

Tips:

Du kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn bringebær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften