Oppskrift på Ostekake med solbær
2

Ostekake med solbær

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en søt og god ostekake. Solbærsyltetøyet på toppen er syrlig, og passer perfekt som tilbehør til ostekaken. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn:

300 gramsøt havrekjeks
25 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterTINE Kremfløte

Fyll:

1 stklime
2 desiliteregg
¾ desilitersukker
3 desiliterTINE Seterrømme
100 gramTINE Kremgo’® Naturell
30 grammaizena
1 ½ desiliterTINE Kremfløte

Pynt:

1 desilitersolbærsyltetøy
½ desiliterfriske eller frosne solbær (valgfritt)

Slik gjør du det

  1. Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 160 °C.
  2. Knus kjeksen i en foodprocessor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Smelt smør og bland med den knuste kjeksen. Tilsett fløte og bland med kjeksen. Trykk massen ut og litt opp langs kanten i formen.
  3. Riv skallet av limen, og press ut saften. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn limeskall, limesaft, rømme, kremost og maizena. Stivpisk kremfløten, og vend inn.
  4. Hell røren over bunnen, og stek i ovnen på midterste rille i ca 45 minutter.
  5. Varm opp syltetøyet og hell det over kaken like før den skal serveres. Pynt gjerne med litt friske eller frosne bær på toppen.

Tips:

I stedet for solbær, kan du bruke andre syrlige bær på toppen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften