Oppskrift på Frossen ostekake med jordbærfyll
0

Frossen ostekake med jordbærfyll

(12)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Jordbær er sommer og sommer er jordbær. Røde, saftige og gode; her er den perfekte desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Denne frosne ostekaken er grei å lage uten stekeovn, og bør holde til 8 persjoner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramhavrekjeks
1 spiseskjeTINE Meierismør
3 stkegg
250 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 spiseskjevaniljesukker
1 desilitermelis
1 stkappelsin
3 desiliterTINE Kremfløte
500 gramjordbær
2 spiseskjemelis til jordbærene
4 spiseskjecognac

Slik gjør du det

  1. Knus kjeks og dryss halvparten i en smurt kakeform, ca. 24 cm i diameter.
  2. Skill egg og visp eggeplommer med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland inn.
  3. Visp eggehviter stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem.
  4. Mos jordbær sammen med melis og likør eller konjakk. Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jordbærmosen.
  5. Ha på resten av kremblandingen og til slutt resten av kjekssmulene. Dekk til formen og sett den i fryseren i minst 4 timer. La den stå i kjøleskapet et par timer før servering. Pynt med friske jordbær.

Tips:

Du kan bytte ut jordbær med for eksempel friske bringebær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften