Oppskrift på Frossen ostekake med jordbærfyll

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Frossen ostekake med jordbærfyll

Jordbær er sommer og sommer er jordbær. Røde, saftige og gode; her er den perfekte desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Denne frosne ostekaken er grei å lage uten stekeovn, og bør holde til 8 persjoner.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Du kan bytte ut jordbær med for eksempel friske bringebær.

Slik gjør du

  1. Knus kjeks og dryss halvparten i en smurt kakeform, ca. 24 cm i diameter.

  2. Skill egg og visp eggeplommer med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland inn.

  3. Visp eggehviter stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem.

  4. Mos jordbær sammen med melis og likør eller konjakk. Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jordbærmosen.

  5. Ha på resten av kremblandingen og til slutt resten av kjekssmulene. Dekk til formen og sett den i fryseren i minst 4 timer. La den stå i kjøleskapet et par timer før servering. Pynt med friske jordbær.