Oppskrift på Gelékake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gelékake

Nydelig gelekake med jordbær og vaniljekrem. Husk at kaken må stå kaldt noen timer til geléen stivner. Holder til ca. 10 porsjoner.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

 • Steketid:

 • Du trenger:

  Springform, 24 cm
TIPS!: Du kan variere med gelétype og bær. Prøv for eksempel bringebærgelé og bringebær. Du kan også gjøre kaken ekstra festfin med vispet kremfløte, både i og rundt kaken.

Slik gjør du

 1. Du trenger en rund kakeform/springform, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 170 °C.

 2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i godt smurt form.

 3. Stek sukkerbrødet i ca. 45 minutter og avkjøl på rist med formen opp ned.

 4. Del bunnen i 3 lag med en skarp kniv. Det nederste laget blir oftest det jevneste og peneste. Spar dette derfor som topp til slutt.

 5. Smelt gelé i en kjele på komfyren. La det avkjøles. Legg det første kakebunnlaget på et kakefat. Dynk alle kakelagene med 1/3 av geléen.

 6. Fordel vaniljekrem mellom lagene og legg de oppå hverandre.
  Etter at du har satt på det øverste laget, setter du kanten på en rund kakeform rundt kaken, gjerne litt høyt opp, slik at geléen ikke renner ut.

 7. Legg bærene på toppen av kaken og hell forsiktig over den avkjølte geleen (som fremdeles skal være flytende). Bruker du frosne bær, tar du dem rett fra fryseren og legger dem på kaken. Da stivner geleen raskere. Sett kaken kjølig slik at geleen stivner helt før du fjerner springformen og kaken serveres. Det tar ca. 3 timer.

  Det er viktig at springformen presser godt rundt kaken, slik at gelé ikke flyter ned og ut langs kanten.