Ostekake med gelelokk

(121)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på en vidunderlig og festpyntet ostekake med kremost og et lekkert, rødt gelélokk. Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt. Her gjelder det å stålsette seg til å holde fingrene av fatet fram til den nydelige ostekaken i ca 10 porsjoner skal serveres til de heldige gjestene...

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn til ostekake

16 stkdigestive kjeks
75 gramTINE Meierismør, smeltet
2 teskjekanel

Fyll til ostekake

6 plategelatin
4 spiseskjekaldt vann
3 desiliterTINE Kremfløte
600 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 desilitersukker
2 teskjevaniljesukker
2 spiseskjesitronsaft
1 stksitron, finrevet skall av

Gelélokk og pynt

5 desiliterPiano Jordbærgelé
½ desiliterfriske rips eller andre bær

Slik gjør du det

  1. Til denne gode ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
  2. Slik lager du bunn til ostekake

  3. Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Tilsett smeltet smør og kanel, kjør til du får en jevn masse. Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
  4. Fyll til ostekake

  5. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
  6. I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremost, sukker og vaniljesukker. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
  7. Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.
  8. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
  9. Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
  10. Sett kaken kjølig slik at den stivener, i ca 3 timer.
  11. Gelelokket

  12. Smelt Piano Gelè om i en kjele. La den avkjøles litt før du heller det over kaken.
  13. Sett kaken kjøleig igjen til geleen er stiv. Det tar ca 1 time.
  14. Ved servering

  15. Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær og evt et par mynteblader ved servering.

Tips:

Topp gjerne kaken med frukt og bær etter eget ønske.

Kommentarer

Produkter i oppskriften