Oppskrift på Bondens eplekake
9

Bondens eplekake

(51)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Saftig og god eplekake med cottage cheese.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform

Ingredienser

100 gramTINE Meierismør
2 desilitersukker
3 stkegg
3 desiliterTINE Cottage Cheese Original
1 teskjesalt
3 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
2 stkepler
1 spiseskjemykt TINE Meierismør
1 teskjemalt kanel
½ desilitergrovhakkede hasselnøtter

Tilbehør:

3 desilitervispet TINE Kremfløte eller TINE Kesam Vanilje

Til den strødde formen

1 spiseskjemykt TINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Rør smør og sukker lett og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen. Rør deretter inn cottage cheese og hvetemel blandet med salt og bakepulver. Smør kakeformen med mykt smør og strø den med hvetemel. Bank ut overflødig mel av formen. Hell røren i formen.
  3. Skrell eplene og ta ut kjernehus, del i båter. Fres eplebåtene i litt smør i stekepanne og strø over kanel. Stikk eplebåtene ned i deigen og strø nøttene over kaken.
  4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  5. Avkjøl kaken og server med vispet kremfløte eller vaniljekesam til.

Tips:

Server gjerne med pisket krem eller kesam vanilje.

Kommentarer

Produkter i oppskriften