Oppskrift på Prinsessekake
8

Prinsessekake

(75)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Hvem vil vel ikke føle seg som en prinsesse? Denne Prinsessekaken er fylt med deilig Piano vaniljekrem, rosiner og kanel. Av denne gjærdeigen får du to små kaker, som du pynter med hvit melisglasur. Prinsessekake egner seg godt for frysing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Prinsessekake

100 gramTINE Meierismør
3 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 gramgjær
½ teskjebakepulver
½ teskjemalt kardemomme
½ teskjesalt
75 gramsukker
600 gramhvetemel (ca.)

Fyll

3 desiliterPiano Vaniljekrem
2 desiliterrosiner
2 spiseskjemalt kanel

Til pensling

1 stksammenvispet egg

Melisglasur

2 desilitermelis
2 teskjeeggehviter (ca)

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en liten kjele og hell over melken. Varm til fingervarme, 37°C.
  2. Smuldre gjær i en bakebolle. Hell på lunken væske og rør ut gjæren. Tilsett bakepulver, kardemomme, salt og sukker. Elt inn mel til du får en smidig deig som knapt slipper bakebollen.
  3. Heving

  4. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted ca. 45 minutter.
  5. Fyllet og forme boller

  6. Ta deigen opp på bakebordet og del i to. Kjevle hver deigbit ut til en avlang, rektangulær leiv. Fordel vaniljekrem over leivene og strø over rosiner og kanel. Rull sammen fra langsiden.
  7. Smør to kakeformer på ca 20-22 cm diameter. Skjær "pølsene" opp i ca 3-4 cm tykke biter og legg dem med litt avstand mellom i kakeformen/springformen.
  8. Etterheving

  9. Sett prinsessekakene til etterheving i ca 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  10. Pensle de ferdig hevede kakene med sammenpisket egg.
  11. Steking

  12. Stek gjærkakene hver sin gang på nederste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
  13. Melisglasur

  14. Rør sammen melis med en liten mengde eggehvite til du får en glatt og fin glasur. Smør glasuren på den avkjølte kaken like før servering. Hvis du ønsker å fryse kaken, bør den fryses uten melisglasur.

Tips:

#1: Husk at melmengde i gjærdeiger er alltid omtrentlig. Begynn alltid med å ha i væsken først, deretter minste mengde mel. Juster så med mer til deigen får riktig konsistens.

#2: Av denne porsjonen kan du heller velge å lage 12 store eller 16 små skolebrød. Du trenger da kokos i tillegg som du dypper skolebrødene i når de skal serveres.

Kommentarer

Produkter i oppskriften