Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kanelboller

Kanelboller, eller kanelsnurrer som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Slik gjør du

 1. Ha mel og sukker i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett deretter egg og melk.

 2. Elt i 15 sekunder og tilsett romtemperert smør i biter. Elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5 minutter til.

 3. Ta deigen ut av bollen og kna den lett sammen. Legg deigen tilbake i bollen, dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve i 20 minutter før du vender sammen deigen og hever i 20 minutter til.

 4. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.

 5. Sett stekeovnen på 250 °C.

 6. Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev 10- 20 minutter under plast.
  Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.