Kanelboller

(1576)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kanelboller, eller kanelsnurrer som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grunndeig søt gjærbakst

150 gramTINE Meierismør
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 gramgjær
½ teskjesalt
1 ¼ desilitersukker (ca.100g)
1 stkegg
15 desiliterhvetemel (ca.)
2 teskjekardemomme (kan sløyfes)

Fyll :

100 gramTINE Meierismør (romtemperatur)
1 desilitersukker
4 teskjemalt kanel

Pensling og dryss:

1 stkegg
4 spiseskjeperlesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 22 deilige boller.
  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
  3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
  4. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
  5. Sett stekeovnen på 250 °C.

    Tips:

    Følg med, her går det fort fra perfekt resultat til svidde boller.

  6. Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.

Tips:

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lett å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs.

Kommentarer

Produkter i oppskriften