Laster
Laster
Oppskrift på kanelboller

Kanelboller

Kanelboller

Kanelboller, eller kanelsnurrer som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

 
Antall porsjoner: 1
Tidsforbruk: 1 t 30 min90 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Grunndeig søt gjærbakst

    150 g TINE Ekte Smør
  • 5 dl TineMelk Hel
  • 50 g gjær
  • ½ ts salt
  •  dl sukker (ca.100g)
  • 1  egg
  • 15 dl hvetemel (ca.)
  • Fyll :

    100 g TINE Ekte Smør (romtemperatur)
  • 1 dl sukker
  • 4 ts malt kanel
  • Pensling og dryss:

    1  egg
  • 4 ss perlesukker (kan sløyfes)

Tips

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 22 deilige boller.
     
  • 2
    Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
     
  • 3
    Tilsett salt, sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
     
  • 4
    Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
     
  • 5
    Sett stekeovnen på 250 °C.
     
  • 6
    Legg bollene med snittflaten ned på stekeplate med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast.
    Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster