Hveteboller grunnoppskrift

(113)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nybakte boller er noe alle elsker. Med denne grunnoppskriften på bolledeig har du full kontroll på myke, luftige boller.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

19 desiliterhvetemel
2 desilitersukker
3 teskjekardemomme
1 teskjesalt
50 gramgjær (fersk)
1 stkegg
6 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 gramTINE Meierismør, romtemperert

Til pensling

1 stkegg

Slik gjør du det

  1. Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett deretter egg og melk.
  2. Elt i 15 sekunder og tilsett romptemerert smør i biter. Elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5 minutter til.
  3. Ta deigen ut av bollen og kna den lett sammen. Legg deigen tilbake i bollen, dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve i 20 minutter før du vender sammen deigen og hever i 20 minutter til.

    Tips:

    Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.

  4. Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
  5. Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 10 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek i ovnen i 15 minutter. Avkjøl på rist.

Kommentarer

Produkter i oppskriften