Oppskrift på Scones med honning og friske blåbær

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Scones med honning og friske blåbær

Scones er overraskende raskt å lage og kalles også opprinnelig for "quick bread". Med denne oppskriften kommer langt om du har Kulturmjølk, mel og bakepulver tilgjengelig. Servert med blåbær og honning blir sconesen rene festen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Hvis du ønsker en grovere variant, bytter du ut deler av hvetemelet med sammalt hvete, grov.

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel, salt, bakepulver, sukker og Skumma Kulturmjølk i en bolle og bland godt. Skjær smøret i 1 x 1 cm terninger.

  2. Tilsett smør, og bland det godt inn i deigen. Tilsett honning og blåbær. Deigen skal lett samles, ikke eltes.

  3. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg dem på bakepapir eller en smurt stekeplate.

  4. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter på 250 °C.

  5. Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ekstra bær og honning.