Blåbærmuffins

(347)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Store og saftige muffins med smak av blåbær. Oppskriften gir ca. 10 store muffins.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer

Ingredienser

3 stkegg
2 desilitersukker
50 gramTINE Meierismør
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 desiliterhvetemel
1 ½ teskjebakepulver
1 teskjemalt kardemomme
200 gramfriske eller fryste blåbær

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 190 °C.
  2. Pisk egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smør og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og kardemomme og sikt det i røren til slutt.
  3. Rør forsiktig inn blåbærene.

    Tips:

    Du kan bruke frosne bær hvis du ikke har tilgang på ferske.
  4. Fordel røren i muffinsformer, ca ¾ fulle, og stek dem midt i ovnen i 20-25 minutter.

Tips:

For de av oss som er ekstra glad i litt søtt, er det perfekt å blande inn litt hakket sjokolade i blåbærmuffinsene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften