Oppskrift på Urtestang, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Urtestang

Til sommerbuffeten, en god salat eller varm suppe er dette kuvertbrødet deilig å servere. Alt av friske urter smaker godt i urtestangen. Velg dine favoritter. Denne oppskriften gir to brød.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Bak dobbel porsjon og legg to brød i fryseren. Så har du brødet klart den dagen du trenger det.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37 °C.

  3. Hell blandningen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen. Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 minutter.

  4. Rør smør sammen med urtene til urtesmør.

  5. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25 x 35 cm).

  6. Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.

  7. Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.